33 de noi cercetasi in familia AMD

Duminică, 26 noiembrie 2017, cercetașii din Centrul Local Adormirea Maicii Domnului București s-au strâns, cu mic cu mare, pentru a celebra unul dintre cele mai importante evenimente ale anului: Promisiunea.

Asemenea oricărei activități importante, cercetașii au început ziua la biserică, unde la ora nouă a început  liturghia. Fericirea era nespus de mare, la fel erau și emoțiile. De la lupișori, până la voluntari adulți, sentimentele de nerăbdare și de suspans își făceau loc ușor în sufletele viitorilor cercetași.

După cuvintele pline de povață și lecturile cu tâlc, a urmat cel mai important moment al zilei, celebrarea promisiunii, jurământul etern care îi oferă unui simplu om mândria de a se numi cercetaș și îndatorirea de a lăsa lumea un pic mai bună decât a găsit-o.

Micuții lupișori s-au apropiat pe rând de sfântul altar ca să rostească, toți în cor, promisiunea care îi va uni cu ceilalți frați din haitic. Pe fețele lor fragede se putea observa entuziasmul și sinceritatea, trăind clipa la intensitate maximă. Au urmat temerarii. Aceștia au mers cu încredere la locul sacru, mai pregătiți ca niciodată să rostească cuvintele care aveau să îi facă una cu marea familie a cercetașilor. Știau că acesta era un moment pe care și-l vor aminti toată viața lor, probabil cu nostalgie.

Tinerii eXploratori n-au stat mult pe gânduri și i-au urmat pe frații lor mai mici, depunând promisiunea care le va schimba viața de-acum în colo în fericire. Ultimii, dar nu cei din urmă, voluntarii adulți, probabil mai emoționați decât lupii, dar cel puțin la fel de entuziasmați ca temerarii, au finalizat prin a-și depune jurământul prin care promit să își dedice timpul în slujba copiilor și să îi ajute pe aceștia pe parcursul anevoios al vieții.

După înmânarea cravatelor și rostirea imnului promisiunii, liturghia s-a încheiat în mod tradițional. Cercetașii, acum în număr mai mare ca niciodată, s-au pozat pentru a avea ca amintire pentru totdeauna momentul acesta. A urmat un careu solemn, cu strigăte impunătoare, care a deschis oficial ziua. Drept cadou de bun-venit, cercetașii mai experimentați au pregătit o scrisoare noilor lor frați și un cântec hip-hop care a impresionat prin originalitatea și creativitatea lui. Proaspeții cercetașii au apreciat gestul,  mulțumindu-le din adâncul sufletului. Neputând sta degeaba și sărbătoriții zilei au prezentat printr-o scenetă comică cum s-a desfășurat testarea pentru promisiune.

După atâta muncă, a urmat o agapă pe cinste care să răsplătească eforturile depuse de-a lungul zilei. În final, ghiftuiți și fericiți, unii dintre ei cu o cravată nou-nouță, cu toții s-au îndreptat alene către casele lor, vrăjiți de magia acestei sărbători…

Niculae Antonio

eXplorator

 

 

 

Leave a Reply

Close