AvenTURA Târgoviște

Urmând zicala „cine se trezește de dimineață departe ajunge”, temerarii centrului local AMD București au plecat în căutarea unei noi aventuri. Unde aveau să își petreacă weekendul?! În Târgoviște, un oraș frumos și plin de istorie.

După ce au ajuns, o mică drumeție i-a purtat în locul în care aceau să se odihnească, urmând ca apoi să participe la un moment spiritual în biserică, loc ce avea să îi găzduiască și în dimineața zilei următoare.

Liderii au fost și ei pregătiți și au înmânat fiecărei patrule o serie de „quiz-uri”, cu și despre Târgoviște. După ce au avut parte de micul dejun, chiar în parcul de lângă Curtea Domnească, temerarii au pornit spre primul lor obiectiv: Curtea Domnească. Inaugurată de Mircea cel Bătrân, aceasta a servit drept reședință domnească pentru mulți domnitori, printre care Vlad Țepeș, Petru Cercel sau ultimul domnitor prezent acolo, Constantin Brâncoveanu. Biserica Sfânta Vineri, ce datează din anul 1800, nu a lipsit nici ea de pe lista obiectivelor, aceasta aflându-se în incinta Curții Domnești. O construcție destul de impunătoare care te făcea să faci 120 de pași pentru a o cuceri este Turnul Chindiei, construit în timpul domniei lui Vlad Țepeș. Grădina zoologică le-a oferit temerarilor ocazia să se amuze puțin pe seama unor animale.

După atâta mișcare, a fost timpul pentru masa de prânz, urmând apoi o vizită la muzeul de poliție, de altfel și singurul din România. Din toate aceste locuri am făcut rost de informațiile necesare „quiz-ului” nostru. Fiind istoviți, temerarii s-au întors la cazare. După puțină relaxare, dar și seriozitate, ei au pornit cu forțe noi și poftă de mâncare spre restaurantul în care aveau să mănânce cina.

Ajunși înapoi la cazare după masă, a avut loc o mică pregătire pentru depunerea promisiunii, dar și prezentarea însemnelor de merit și de progres personal. După aceste treburi serioase, temerarii au continuat seara cu niște jocuri de comunitate. Încheiat fiind programul, temerarii au continuat ziua în lumea viselor.

Duminică, după un mic dejun copios, ei au pornit spre biserică, unde a avut loc o ceremonie frumoasă. La terminarea acesteia, fiind în grabă, toate forțele au fost adunate și temerarii au pornit spre gară. Aici s-a încheiat și această aventură… dar nu vă panicați! Vor urma și altele.

 

Rareş Păuna – temerar

 

Mai multe fotografii despre avenTURA noatră gasiţi aici.

Leave a Reply

Close