Aventuri la cetate

Aventuri la cetate

Provocarea a început cand noi, temerarii, a trebuit să ne întâlnim în Gara de Nord. Eram foatre bucuroși că plecăm în această excursie, iar ca să ne controlăm emoțiile am început să ne jucăm câteva jocuri amuzante cum ar fi „Cântecul fericirii”, la care ne-am distrat foarte mult, „Cocoșul Ionică” și alte jocuri amuzante, deși eram într-o gară și oamenii se uitau la noi, ne simțeam bine. În sfârșit a sosit trenul, ne-am așezat pe locuri însoțiți de invitabilul scandal al prieteniei, cine să stea cu cine. Era o gălăgie insuportabilă, minutele se scurgeau cu viteza luminii, toată lumea era fericită…până când vine Lorena și ne-a îndemnat să dormim. Normal că noi nu voiam, dar ce era să facem, cuvântul Lorenei este sfânt. Am încercat să ne culcăm; unii dintre noi au reușit să ațipească, dar alții nu au închis nici măcar un ochi. După mult timp, în sfârșit am ajuns la destinație, gara din județul Hunedoara.

IMG_4116

Îndată ce ne-am dat jos din tren am pornit către Cetatea Deva. Odată ajunși acolo am fost informați că nu putem vizita monumentul deoarece era în renovare, iar telecabina care trebuia să ne ducă până acolo era defectă. Cetatea Deva datează din anul 1269 și este declarată monument istoric. Ea a fost construită în timpul regelui ungar Bella al IV-lea în 1264. Astăzi,cetatea este o ruină în urma unei explozii produse în anul 1848 în magazia cu praf de pușcă a fortăreței.

IMG_4134

După primirea veștilor ne-am îndreptat spre un parc pentru a lua masa. După aceea am pornit către castelul Bethlen, unde am admirat exponatele cu o vechime de peste 800 de ani. Imediat după ce am terminat de vizitat monumentul, am pornit cu pași repezi către Castelul Huniazilor, unde am vizitat toate cele 25 de camere ale palatului. Acesta este unul dintre cele mai importante monumente din Europa. Castelul a fost construit în secolul al XIV-lea pe locul unui vechi castru roman.

IMG_4095
La final am luat o gustare și am plecat către locul de cazare. Îndată ce am ajuns la pensiune, am fost repartizați în camere și am stat împreună un timp pentru a ne relaxa. După timpul liber am fost chemați afară de lideri, unde ne-au pregătit 3 jocuri: primele 2 erau gen ștafetă, iar ultimul se numea semaforul. După terminarea jocurilor a trebuit să ne ducem în camere pentru a ne pregăti de masă. Masa a fost gustoasa. Compusă la felul principal din ciorbă de legume, iar la felul doi am avut carne de pui cu cartofi la cuptor și castraveți murați. A urmat programul de seară în care ne-am jucat, am cântat și ne-am cunoscut mai bine cu noii membrii ai patrulelor. Ne-am dus în camere obosiți.

IMG_4208
În dimineața zilei următoare a trebuit să ne facem bagajul, să ne îmbrăcăm în uniformă și să coborâm la micul-dejun. După gustoasa masă, am pornit către biserica Sfântul Anton, pentru a participa la liturghie. Pe drumul de la biserică către gară am cântat o mulțime de cântece, iar oamenii de pe stradă ne ziceau că este bine să cântăm.

IMG_4216

Odată ajunși la gară  ni s-a zis că nu mai este mult timp și va sosi trenul, așa că ne-am grăbit pentru a ajunge pe peron. De acolo am luat trenul care ne ducea către București. Ca de obicei, mai întâi am ocupat locurile, apoi ne-am jucat și am cântat.

IMG_4239

Per ansamblu, a fost o excursie TARE!

Temerarii AMD

 

Leave a Reply

Close