Campul de temerari – Cabana Prislop

În seara zilei de luni, 27 iulie, 18 temerari bravi s-au întâlnit la Gara de Nord pentru a pleca pe un drum lung până la Cabana Prislop, Munții Şureanu. Așteptând în gară, cele 3 patrule: Tombuctu, Taipi și Tongatapu au aflat că nu vor mai pleca în acea seară pentru că nu mai erau bilete. Triști, copii au plecat acasă singuri sau cu un coleg care nu avea unde să doarmă și s-au culcat. Plecarea s-a reprogramat dimineața următoare.
În sfârșit, ajunși în tren, cercetașii au avut de așteptat ore bune până să ajungă la Orăștie. De acolo, ei au plecat la Cabana Prislop, au montat corturile și s-au culcat.

Cadrul simbolic din acest camp a fost unul special, temerarii fiind pui de daci, iar liderii zeități. Fiecare lider a avut un nume special iar temerarii au trebuit să le învețe și să îi strige pe acel nume. Adrian a fost Lupul Alb, Daniel era numit Comosicus, Diana-Bendis, Lorena-Cotis, iar exploatoarea Cătălina, care a venit ca ajutor de lider, era Hestia. În fiecare seară, la focul de tabără, fiecare dac a votat un dac al campului, pe cel pe care îl credeau că a fost cel mai „cercetaş” dac. Pe parcursul zilelor, dacii au avut de îndeplinit una sau două provocări, care la sfârșitul zilei se punctau. Punctele erau de folos la sfârșitul campului, când a avut loc o bătălie pentru o cetate.
Miercuri, copii au plecat pe un traseu spre Vârful Lupsa (1487 m). Astfel și-au pus un nou vârf la dosar. Traseul a fost destul de lung, așa că au urmat cina, focul de seară și somnul. Joi, Lupul Alb a lansat o provocare: să se facă o schița a unui catarg, creativă, dar și cu necesitate mică de materiale. Temerarii au adunat lemne pentru a construi catargul schițat de Tombuctu și altarul unde s-au făcut rugăciunile de dimineață și de seară. Vineri, provocarea a fost ca fiecare patrulă să construiască un pod, folosind orice lemn, dar fără sfoară sau cuie. Patrulă Taipi a câștigat această provocare. Sâmbătă, 1 august, un nou traseu s-a adeverit, spre Vârful Godeanu (1626 m). În vârful muntelui, temerarii au avut de localizat cât mai multe orașe, vârfuri, grupe de munți sau alte obiective, ca provocare a zilei respective. Duminică, puii de daci au plecat înapoi spre Orăștie pentru a patricipa la Sfânta Liturghie. După slujbă, pentru provocarea din acea zi, dacii trebuiau să răspundă unor întrebări puse de liderii-zei cu privire la orașul în care se aflau, cum ar fi numele primarului.
Luni, a avut loc olimpiada la care au fost mai multe provocări individuale, care la sfârșit se punctau în dreptul patrulei. Provocările au fost diverse: un traseu cu obstacole, scrierea rețetei de supă din seara precedentă și multe altele. După olimpiadă, a avut loc premierea câștigătorului la olimpiadă, Francesca, dar și a dacului campului, Alexandru. După premiere, a avut loc marea bătălie pentru cetate. După zeci de minute de bătaie, Patrulă Tombuctu a ajuns prima la cetate și a câștigat, urmată de Taipi și Tongatapu. La focul de tabără a urmat un moment mai trist în care 4 temerari: Octavian, Robert, Luca și Alexandru, au spus câteva cuvinte despre experiența din anii de temerariat și despre planurile de viitor la ramura exploratorilor. Totul s-a terminat devreme, dar cu lacrimi în ochi pentru mulți dintre daci.

Dimineaţa următoare, trezirea de dimineaţă, strângerea corturilor şi masa au fost făcute în timp record. Urma plecarea. Dacii s-au despărţit de Cabana Prislop şi au plecat spre gara. După un drum lung, temerarii s-au reântalnit cu părinţii şi au plecat acasă, cu multe amintiri frumoase.

 

Alex Cireşă, temerar.

Leave a Reply

Close