Centrul Local AMD a împlinit 15 ani!

Centrul Local AMD a împlinit 15 ani !

Astăzi a fost o zi foarte specială pentru că am sărbătorit Ziua Mondială a Cercetășiei, ziua când s-a născut Robert Baden-Powell. El a fost primul cercetaș din lume. Am mai sărbătorit și aniversarea centrului nostru local. La această sărbătoare au fost prezenți toți cercetașii centrului nostru, inclusiv voluntarii adulți. De asemenea, am avut invitați și din alte centre.

Am participat la slujba de duminică, apoi am ieșit afară, ne-am jucat niște bans-uri și apoi ne-am mâncat pachețelul de acasă. Mai târziu am intrat într-o grădiniță unde erau expuse: la parter poze mai vechi iar la etaj erau expuse cravate multicolore și cămăși albastre. Ne-am uitat la poze din cei 15 ani de cercetășie AMD. Anumite poze au fost amuzante, iar altele spectaculoase, de exemplu: o poză din campul seniorilor care se numea “Turnirul Ciocanelor”. Ne-am minunat că majoritatea liderilor de acum au fost în prima generație a lupișorilor.

În pauzele dintre poze se făcea o licitație. Ca să licitezi trebuia să spui o poveste de la cercetași. Cel care spunea cea mai frumoasă poveste primea obiectul licitat. Obiectele care s-au licitat au fost: una din primele șapte cravate ale centrului nostru, o cravată de voluntar, o cravată câștigată la un concurs, un glob și un inel de cravată, o conservă de pate nedesfăcută, veche de 3 ani, un ghiozdan cu un sac de dormit și un izopren.

După toate astea am ieșit afară, am mai jucat un bans și după aceea am mâncat tort. Tortul era în formă de cămașă și avea pe el o cravată verde. A fost delicios! După aceea am plecat fericiți spre casele noastre.

 

Calin Iancu, lupișor

 


 

Am fost chemați să sărbătorim cu mic, cu mare, acest moment emoționant din viața fiecărui cercetaș din centru . Duminica a început cu o liturghie la care am primit și o binecuvântare asupra activității noastre.  Încă din biserica atmosfera nu era aceeași ca de obicei – se simțea un iz de bucurie și de mândrie .

Strânși în curtea din spate a bisericii , cu toții am cunoscut fondatoarea centrului – Iulia Birtea, dar nu înainte ca fiecare om de față sa dea tot ce are ca strigatele patrulelor să răsune . Ne-am  jucat, am mâncat, însă de abia acum începea cu adevărat aniversarea.

Am intrat cu toții într-o sala, ne-am așezat și am făcut liniște . Urmau momente de râs și de plâns. Filmări și poze încă de acum 15 ani ne-au fost arătate. Să-mi vad liderii când erau de vârsta mea și chiar mai mici e puțin șocant. La fiecare câteva minute din filmuleț avea loc câte o licitație. Aveam șansa să licităm cu amintiri pentru lucruri ce fac parte din istoria centrului: una dintre primele șapte eșarfe de centru, rucsacul unui vechi cercetaș, o agendă de pe vremea temerariatului unei lidere din prezent, un pate din 2014 … Da, lucruri semnificative pentru fiecare din cei ce au prins începuturile centrului.

Lacrimi de mândrie, de bucurie și de râs ne-au umplut sufletele; a venit timpul să ne îndulcim. În sala de cateheză ne aștepta o adevărată surpriză – cel mai frumos tort pe care l-am văzut vreodată.

De la șapte cercetași am ajuns să fim peste  100, și o ținem tot așa!

 

Elena Dumitru, Explorator

 

 

 

Leave a Reply

Close