promisiune

Cum am trăit eu promisiunea

Când liderii au anunţat că încep pregătirile pentru promisiune şi când mi-am dat seama că este rândul meu să depun promisiunea, m-au luat emoţiile şi m-am bucurat. Uneori îmi spuneam în gând că nu este adevărat acest lucru, dar defapt era.

În prima zi de pregătire eram gata să îmi exprim părerile şi să aflu cât mai multe informaţii despre cercetăşie. Am vorbit despre cele trei principii ale cercetășiei, la ce se referă mai exact, și am găsit exemple pentru fiecare. De asemenea, alături de colegii mei ne-am spus părerea despre cei care au depus deja promisiunea, cum credem că sunt ei faţă de noi. Un lider ne-a explicat la ce este folositoare cercetăşia. Cercetășia ne ajută la dezvoltarea noastră atât pe plan fizic, cât şi pe plan psihic şi social pentru că atunci când vom fi mai mari, iar problemele vor fi reale, trebuie să ştim ce să facem în acele momente.

În final, liderii ne-au propus să facem o machetă care să reprezinte camera noastră de cunoştinţe.  În această cameră trebuia să punem obiecte şi să spunem ce simbolizează. Totul în strânsă legătură cu ce aveam să învăţăm la pregătiri. Eu am pus un tablou care simbolizează creativitatea, o icoană ce reprezintă credinţa, un scaun care are drept simbol responsabilitatea, o vază cu flori ce arată respectul şi un telefon fix care semnifică comunicarea. Astfel s-a terminat prima zi de pregătire.

DSC_0492

După multe alte pregătiri, a sosit în sfârşit ziua în care am depus promisiunea. În timpul ceremoniei eram foarte emoţionată. Atunci când am urcat în altar și urma să primesc cravata şi să dau mâna cu toţi liderii prezenţi, m-a cuprins un sentiment de entuziasm.

DSC_0511

După această minunată ceremonie am trecut prin mai multe provocări şi am avut de parcurs un traseu, urmând o hartă. Mi-au plăcut foarte mult provocările, au fost amuzante şi de asemenea m-a impresionat ce se întâmpla la finalul acestui traseu: i-am găsit pe ceilalţi fraţi cercetași care ne-au urat un bun venit în familia scout.

DSC_0608

Cum am trăit această promisiune?

În primul rând cu multe emoţii şi fericire. Aceasta a făcut schimbări majore în viaţa mea personală, în viața mea de zi cu zi. Chiar îmi este bine în această postură. Acum simt că am mai multă încredere în mine şi mă simt capabilă de orice. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a oferit această şansă de a promite un lucru important în faţa Lui.

DSC_0801

În sfârşit pot saluta ca un cercetaş!

Ana Maria Bacoiu

 

Leave a Reply

Close