Deschiderea anului cercetasesc 2017-2018

 

Duminică, 15 octombrie 2017, în centrul local AMD s-a dat startul unui nou an cercetășesc. Ziua a început cu liturghia de la ora nouă, unde corul copiilor a fost minunat și a cântat cu mare veselie și entuziasm.

La careul de început, liderii ne-au distrat cu niște jocuri pe cinste. Atmosfera a fost una plăcută, am văzut multe chipuri senine, zâmbitoare și pline de energie. După toate acestea, am vizionat  un filmuleț cu poze prin care s-au rezumat activitățile anului cercetășesc precedent. Mare, mare surpriză, a fost faptul că am aflat și motto-ul acestui an cercetășesc, și anume:  ,,Fratele e darul nostru!”. Am cântat chiar și imnul „Împreună-i mai frumos”.

A urmat, apoi,  o scenetă în care s-a înfățișat un fragment din  ,,Vrăjitorul din Oz” .  Dorothy și câinele său se rătăciseră într-un ținut al zânelor, undeva departe de mătușa și unchiul ei. Tuturor ne-a fost milă de Dorothy și  am promis că o vom ajuta să ajungă înapoi acasă.

Provocările zile nu s-au încheiat însă. După scenetă, am căutat prin curte bucăți dintr-o poză pentru a forma un puzzle. Într-un final am înțeles că imaginile create reprezentau noile echipe de lideri de anul acesta, noile noastre „călăuze”.

Noul an cercetășesc pare promițător, un nou motto, o nouă poveste si noi lideri. Cu siguranță multe provocări ne așteaptă, dar noi suntem gata oricând să le facem față.

 

Ana-Maria Bacoiu,

Explorator

 

     

Leave a Reply

Close