AMD Bucuresti

Despre noi

În februarie 2002, odată cu prima promisiune cercetăşească, s-a înfiinţat în parohia romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” primul centru de cercetaşi catolici din București. Cu aprobarea şi binecuvântarea Arhiepiscopului Mitropolit Dr. Ioan Robu şi îngăduinţa părintelui paroh Dominic Hîrja, tânăra Iuliana Birtea a pus bazele unui nou grup de cercetaşi în marea familie scout.

Din aprilie 2004, centrul nostru local face parte din Organizația Națională „Cercetașii României”, membră fondatoare a Organizației Mondiale a Mișcării Scout.

Centrul nostru local este un centru cu specific catolic. Acesta a fost înfiinţat în primul rând pentru a oferi copiilor şi tinerilor comunităţii, şi nu numai, oportunitatea de a se forma ca oameni, cetăţeni şi mai ales creştini adevăraţi în sânul Bisericii. Prin activităţile propuse, cercetaşii îşi dezvoltă spiritul responsabilităţii, contribuind activ la apostolatul laicilor din lumea întreagă, toate spre o maturizare a credinţei lor şi o sensibilizare faţă de valorile creştine autentice.

Centrele locale cu specific catolic sunt centre cercetăşeşti care au îmbrăţişat cercetăşia aşa cum a fost şi este adoptată și adaptată de Biserica catolică. Aceste centre admit credincioşi de orice confesiune care aderă la valorile cercetășiei catolice.

În prezent centrul nostru local numără aproximativ 115 de membri împărțiți în 4 unităţi, câte una specifică fiecărei ramuri de vârstă: 35 lupişori (7-10 ani), 37 temerari (11-14 ani ), 19 exploratori (15-18 ani), 5 seniori (18-24 ani). Pe lângă aceste unități, 8 lideri și 11 voluntari adulți  ajută la buna funcționare a centrului local, a organizarii activităţilor şi se implică direct în lucrul cu copiii, conform pedagogiei fiecărei ramuri de vârstă.

Leave a Reply

Close