Excursie eXporatori, 6 – 7 octombrie

 

Dimineața de 6 octombrie a început foarte devreme, cam pe la 05:00. Am plecat cu pași repezi spre Gara de Nord, unde aveam întâlnirea cu ceilalți exploratori pentru a pleca în prima excursie a acestui an.

După un drum destul de rapid până în Azuga, am coborât din tren și am plecat prin stațiune înspre Refugiul Coștila. Pe traseu, unul dintre noi a fost ales drept cercetașul ,,spion”. Fiecare dintre noi avea cate un rol, cum ar fi: cercetașul care vorbește doar în rime, cercetașul care trebuia să imite orice animal întâlnea ș.a.m.d. Rolul cercetașului ,,spion” a fost să afle care sunt atribuțiile celorlalți. Am continuat drumul, iar când am ajuns la punctul de unde trebuia să ne îndreptăm spre cazare, am făcut un sumar al jocului. Am aflat că spionul a făcut o treabă mai bună decât ne-am fi așteptat, potrivind mare parte din roluri.

Ajunși la locul de înnoptare, Mănăstirea Catolică din Bușteni, după o masă bună, pregătită de liderii care au mers acolo în avans, am început să lucrăm la sistemul de progres al exploratorilor. Ne-am familiarizat mai bine cu badge-urile de progres și cu cele de merit și ne-am propus fiecare câte un însemn pe care să îl obținem în viitorul apropiat. A urmat Sfânta Liturghie, un grătar de zile mari, iar apoi un joc complex de ,,Werewolf”.

Dimineața următoare a început tot cu o slujbă, fiind duminică. Am continuat, apoi, cu familiarizarea tuturor cu experiența exploratoriatului prin mărturii chiar de la cei mai vechi. Această discuție a trezit multe amintiri în jurul cercetașilor mai „bătrâni”, dar și multă curiozitate pentru cei mai noi. Mai apoi am plecat de la mânăstire pentru că trenul de întoarcere ne aștepta.

Această excursie, ieșită din normele celorlalte, a fost una mai liniștită, abordând un traseu ușor, dar și multe discuții pentru a ne cunoaște între noi cât mai bine, cât și pentru a ne cunoaște pe noi cât mai bine.

 

Cireșă Alexandru

 

Leave a Reply

Close