Mult aşteptata ieşire la zăpadă

23 lupisori, 10 temerari, un explorator, 5 lideri şi 3 părinţi şi-au dat întâlnire pe 24 ianuarie, la ora 5:30 în Gara de Nord.

Destinaţie? Timişul de Sus

Ne aşteptau 2 zile pline de zăpadă, aventură şi voie bună.

În tren liderii ne-au oferit informaţii despre locul în care aveam să poposim, despre Cascadă Tamina pe care urma să o vizităm şi despre ziua de 24 ianuarie, ziua în care românii sărbătoresc „Mica Unire de la 1859”.

După aproape 4 ore de mers cu trenul, am ajuns în Timişul de Sus, apoi la mănăstire, locul de cazare. Nici nu ne-am lăsat bine bagajele şi liderii ne-au urnit spre Cascada Tamina. Drumul a fost lung, palpitant, presărat de glume şi cântece. Deoarece traseul era dificil pentru lupisori, liderii au decis să meargă numai temerarii. Traseul acesta pentru mine a fost o proba de curaj şi de voinţă.

Seara ne-am strâns cu toţii pentru a petrece câteva momente împreună. Am cântat, ne-am jucat,  ba chiar am participat la un concurs, pe baza informaţiilor date în tren. În urmă jocului oglinda câţiva dintre lupisori şi temerari au fost  mânjiţi pe faţă cu cărbune, iar noi ne-am amuzat copios.

Cea de-a două zi la Timişul de Sus a început cu participarea la Sf.Liturghie.

„Dumnezeu va iubeşte”, spunea părintele şi această vorba ne-a rămas în minte toată ziua.

Apoi câteva ore bune le-am petrecut pe derdeluş. Liderii au fost alături de noi, ne-am distrat împreună pe pârtie. Această ultima activitate s-a finalizat cu haine extreme de ude, dar noi nu regretăm în niciun fel, ba chiar am fi repetat figura.

Sosise vremea să ne luăm la revedere de la măicuţele de la mănăstire care ne-au primit cu căldură şi multă bucurie, am promis că ne vom mai întoarce şi cu siguranţă ne vom ţine de cuvânt.

În drum spre gară, mergând unul în spatele celuilalt, mă gândeam la zilele petrecute împreună şi la faptul că această ieşire ne-a apropiat mai mult şi ne-a ajutat să ne cunoaştem mai bine.

De abia aştept ieşirea la zăpadă de anul viitor!!!! Până atunci îmi voi aminti cu drag de această.

Temerar Ana Maria Bacoiu

Leave a Reply

Close