Întrebări frecvente

Ce este cercetășia?

Cercetășia este educaţie pentru viaţă. Ea completează în educaţia tânărului, familia și
școala și dezvoltă cunoașterea de sine, necesitatea de a căuta noul, de a participa, de a
explora, de a descoperi, de a făuri, de a ajuta. Putem spune că cercetășia este distracţie cu un scop. Prin recreere si aventură, ea își atinge obiectivul său de dezvoltare fizică, psihică, intelectuală, socială si spirituală a tinerilor.

Cine suntem?

Centrul local „Adormirea Maicii Domnului” din București este un centru de cercetași cu specific catolic, filială a Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”. Acesta a fost înfiinţat în primul rând pentru a oferi copiilor şi tinerilor comunităţii, şi nu numai, oportunitatea de a se forma ca oameni, cetăţeni şi mai ales creştini adevăraţi în sânul Bisericii.

Ce facem?

Încercăm să contribuim la dezvoltarea tinerilor către maximul potenţialului lor fizic, intelectual, social şi spiritual ca indivizi, ca cetăţeni responsabili şi ca membri ai comunităţii locale, naţionale şi internaţionale.

Cine poate fi cercetaș?

Vârsta de start pentru cercetaşi este de 7 ani (clasa I), aceştia fiind lupisori. Între 11 şi 14 ani copii se pot înscrie la ramură de vârsta a temerarilor, urmând ca între 15 şi 18 ani să se încadreze la exploratori. Sistemul de progres se termină cu ultima ramură de vârstă, între 19 şi 24 de ani, aceestia fiind seniori. Limita de vârstă este mai mult fictivă deoarece orice adult care vrea să se implice şi să sprijine centrul local, ajutând în activităţile cu copiii, are posibilitatea de a face asta. Orice senior sau persoană care vrea să se implice la nivelul acesta, poate deveni Lider. Pentru a deveni Lider trebuie parcurs mai întâi o perioadă de formare.

Are importanță religia?

Cercetășia nu ține cont de religie sau confesiune.

Ce face un copil la cercetaşi?

Cercetașia este despre învățare prin acțiune. Cercetașii nu învață din teorie, ci din experiență și practică. Prin activități care includ jocuri, ieșiri (hike) 1-2 zile sau camp-uri (tabere) de 1 săptămână, explorări și drumeții, construcții si renovări, sau servicii în comunitatea în care trăiesc, cercetașii iși dezvoltă aptitudinile intelectuale, fizice, sociale, emoționale și spirituale necesare pentru a deveni lideri și membri activi ai societății.

Cercetașii lucrează în echipe, fiecare echipă având un lider. În funcție de abilități, aceștia decid cum să iși organizeze viața ca grup și cum să iși împartă responsabilitățile.

Cum pot să devin cercetaș?

Contactează unul din liderii specifici vârstei copilului sau scrie-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook: Cercetaşii AMD Bucureşti.

Cât „costă” să devii cercetaș?

Există o cotizaţie lunară de 10lei/cercetaş.

Unde au loc întâlnirile?

Adresa este Strada Drumul Taberei, nr. 38A, sector 6, București, în curtea Bisericii Catolice „Adormirea Maicii Domnului”.

Leave a Reply

Close