Toate pânzele sus!… sau deschiderea noului an cercetășeșc

Din nou împreună!

 

„E dimineață, devreme. Mă uit în jurul meu și mă bucur de fiecare chip cunosut pe care îl văd… și nu sunt deloc puține. Suntem gata oricând să ne apucăm de treabă. Să începem!

Ca de obicei, sfânta liturghie ne aduce pace în suflete și ne pregătește pentru deschiderea anului cercetășesc în centrul nostru local. Deși plouă, patrulele s-au aliniat, și după ce și-au strigat fiecare numele, a urmat marele moment al TRECERII: lupișorii au trecut la temerari, temerarii la exploratori, iar exploratorii la seniori. Mă bucur pentru “lupișorii temerarilor” căci am dat “niște apă la șoricei’ anul trecut cand m-am “despărțit” de ei. Acum o sa îmi lipsească cei care au trecut la explo 🙂 .

Ploaie, jocuri, ploaie, cântece, ploaie, veselieeeee. Cântăm alături de Cristina, fiecare pe vocea lui: mai groasă sau mai subțire, dar ÎMPREUNĂ. Ne aducem aminte cu drag de momentele de la Adjudeni și de “prietena noastră”, drona. Ca de obicei, liderii ne dau o “lecție de viață” de la prima întâlnire: o scenetă din care învățăm ce înseamnă prietenia adevarată.

Oare cum li s-a parut această primă întâlnire noilor membri? I-am încântat? I-am speriat? I-am bucurat? …Rămâne să aflăm.

Gata oricând”

Carabulea Maria-Carina – temerar

 

„Ziua de deschidere a noului an a fost frumoasă și distractivă, cu toate că a fost înnorat. Niște norișori nu ne-au împiedicat să facem joculețe sau să rădem. Această zi a fost pur și simplu specială, diferită, nu doar din cauza vremii, ci și a atmosferii mai vesele (revederea cu liderii, cu colegii cercetași). Cel mai mult mi-a plăcut când am cântat în sala de cateheză. Ne-am simțit bine împreuna și ne-am reamintit de focul de tabară din campuri. Am așteptat cu foarte multă nerăbdare să înceapă anul de cercetășie”

Plămădeală Victoria – Temerar

 

„Începând cu liturghia și terminând cu rugăciunea de încheiere, a fost o zi frumoasă care a marcat cu adevărat deschiderea anului scout. Cel mai mult mi-a plăcut când a trebuit să avem noi grijă de temerari si de lupișori, si noi să fim “lideri”, desigur pentru puțin timp, dar a fost foarte frumos. A fost o experiență placută și sper să fie la fel de frumos sau poate și mai frumos la anul”

Luca Bortoș – Explorator

 

„…Tema de anul acesta va fi „Toate pânzele sus” unde vom călători (totuși nu știm care este locația) să-l salvăm pe Pierre, și probabil ceea ce ne dorim, să facem un camp la mare. La final nu puteau lipsi nici dulciurile care au dispărut după cinci minute… dar acest fapt nu mă miră”

Preda Alexandru – Temerar

 

 

De sunteți curioși să și vedeți ce am făcut la deschidere, puteți urmări montajul de mai jos. Vizionare plăcută! 😀

Leave a Reply

Close