Ziua Mondială a Bolnavului și cercetașii

Ca în fiecare an, și de data aceasta, cercetașii centrului local ,,Adormirea Maicii Domnului” au umplut de bucurie inimile unor oameni singuri, aflați în suferință cu ocazia sărbătoririi zilei mondiale a bolnavului. Anul acesta, ramurile de lupișori și de exploratori au avut activități separate.

Plini de entuziasm și pregătiți să-i înveselească pe cei aflați în cauză, lupișorii s-au împărțit pe patrule și au plecat către trei bătrâni bolnavi din parohie pentru a le face o mică supriză. Prin simpla lor prezență și prin conversația pe care au purtat-o cu bătrânii, copiii le-au înfrumusețat ziua acestora. Pentru a fi plăcută conversația și pentru ei, copiii aveau pregătite câteva întrebări precum: „care a fost cea mai amuzantă întâmplare din viața dumneavoastră?”, „care a fost cea mai mare realizare a dumneavoastră?”.

Exploratorii au primit și ei de asemenea o provocare cu ocazia acestei zile. Provocarea constă într-un proiect individual în a găti sau pregăti ceva pentru un bătrân bolnav. Prin acest proiect, exploratorii vor arăta că pot să-și folosească timpul liber pentru  a conștientiza greutățile și încercările prin care trec aceștia.

Nu ne vom opri aici,  și cu siguranță vom continua să le facem bucurii celor aflați în nevoie. Gata oricând!

Ziua Mondială a Bolnavului este celebrată de credincioșii catolici din întreaga lume pe 11 februarie, în sărbătoarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.

Theodora Bratu

 

Leave a Reply

Close